Brzo, toplo i fino: Juha kao iz talijanske kuhinje

Zaboravite komplikacije i pripremite jednostavnu i ukusnu juhu u kojoj ćete zasigurno uživati. Dobar tek vam želimo!
SASTOJCI
- pileći temeljac 1 l
- grančica svježeg bosiljka 3 kom
- grančica svježeg peršina 3 kom
- jaje 4 kom
- parmezan 0,33 šalica
- sol 0,25 žličica
- svježe mljeveni crni papar

POSTUPAK
- Zagrij temeljac u srednjem loncu dok lagano ne zakipi. Za to vrijeme nasjeckaj grančice bosiljka i peršina. U posebnoj zdjeli razbij jaja, dodaj naribani parmezan, nasjeckane začine i sol, pa sve zajedno dobro izmiješaj, piše miss7.
- Smanji vatru na lagano krčkanje. Počni polako ulijevati smjesu od jaja u temeljac, dok neprekidno miješaš. Ako želiš krupnije komade jaja, miješaj polako i stani čim uliješ sve. Za finije, nježne trakice, miješaj brže i nastavi još koju sekundu nakon što uliješ sve. Kuhaj još oko minutu, tek toliko da se jaja stisnu.
- Dodaj crni papar i po potrebi još malo soli. Posluži dok je vruće. Možeš dodati malo naribanog parmezana na vrh ili žlicu kuhanih zvjezdica za konkretniji obrok.