Zaboravite komplikacije i pripremite jednostavnu i ukusnu juhu u kojoj ćete zasigurno uživati. Dobar tek vam želimo!
SASTOJCI
- pileći temeljac 1 l
- grančica svježeg bosiljka 3 kom
- grančica svježeg peršina 3 kom
- jaje 4 kom
- parmezan 0,33 šalica
- sol 0,25 žličica
- svježe mljeveni crni papar
POSTUPAK
- Zagrij temeljac u srednjem loncu dok lagano ne zakipi. Za to vrijeme nasjeckaj grančice bosiljka i peršina. U posebnoj zdjeli razbij jaja, dodaj naribani parmezan, nasjeckane začine i sol, pa sve zajedno dobro izmiješaj, piše miss7.
- Smanji vatru na lagano krčkanje. Počni polako ulijevati smjesu od jaja u temeljac, dok neprekidno miješaš. Ako želiš krupnije komade jaja, miješaj polako i stani čim uliješ sve. Za finije, nježne trakice, miješaj brže i nastavi još koju sekundu nakon što uliješ sve. Kuhaj još oko minutu, tek toliko da se jaja stisnu.
- Dodaj crni papar i po potrebi još malo soli. Posluži dok je vruće. Možeš dodati malo naribanog parmezana na vrh ili žlicu kuhanih zvjezdica za konkretniji obrok.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.