Riješi me! 238 pregleda 01. lipnja 2025.

Brzo, toplo i fino: Juha kao iz talijanske kuhinje

canva

Zaboravite komplikacije i pripremite jednostavnu i ukusnu juhu u kojoj ćete zasigurno uživati. Dobar tek vam želimo!

SASTOJCI

  • pileći temeljac 1 l
  • grančica svježeg bosiljka 3 kom
  • grančica svježeg peršina 3 kom
  • jaje 4 kom
  • parmezan 0,33 šalica
  • sol 0,25 žličica
  • svježe mljeveni crni papar

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Zagrij temeljac u srednjem loncu dok lagano ne zakipi. Za to vrijeme nasjeckaj grančice bosiljka i peršina. U posebnoj zdjeli razbij jaja, dodaj naribani parmezan, nasjeckane začine i sol, pa sve zajedno dobro izmiješaj, piše miss7.
  2. Smanji vatru na lagano krčkanje. Počni polako ulijevati smjesu od jaja u temeljac, dok neprekidno miješaš. Ako želiš krupnije komade jaja, miješaj polako i stani čim uliješ sve. Za finije, nježne trakice, miješaj brže i nastavi još koju sekundu nakon što uliješ sve. Kuhaj još oko minutu, tek toliko da se jaja stisnu.
  3. Dodaj crni papar i po potrebi još malo soli. Posluži dok je vruće. Možeš dodati malo naribanog parmezana na vrh ili žlicu kuhanih zvjezdica za konkretniji obrok.

Tvoja reakcija?