Gotovo za tren: Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Donosimo vam recept za brz i jednostavan obrok gotov u samo 15 minuta. Dobar tek!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • tagliatelle 350 g
  • maslinovo ulje 0,25 šalica
  • češnjak 6 režanj
  • inćuni 2 žlica
  • usoljeni limun 0,25 šalica
  • listići svježeg peršina 0,25 šalica
  • parmezan 60 g

POSTUPAK

  1. Zagrij lonac pun vode, ubaci tjesteninu i pusti da se skuha al dente – 2 minute kraće nego što piše na pakiranju. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine, piše miss7.
  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i inćune te prži dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
  3. Dodaj usoljene limune i pusti da se prži još 30 sekundi.
  4. Dodaj tjesteninu i ¾ šalice vode od kuhanja tjestenine. Kuhaj 1 do 2 minute, uz povremeno protresanje tave, dok tjestenina ne bude potpuno skuhana.
  5. Makni s vatre, dodaj peršin i naribani parmezan te nastavi protresati tavu. Ako je potrebno, dodaj još vode od kuhanja tjestenine – cilj je dobiti kremasti umak.
  6. Posoli i popapri prema ukusu i posluži s još sira, paprom, listićima peršina i malo maslinova ulja.
Posjeti joomboos.24sata.hr