Donosimo vam recept za brz i jednostavan obrok gotov u samo 15 minuta. Dobar tek!
SASTOJCI
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- tagliatelle 350 g
- maslinovo ulje 0,25 šalica
- češnjak 6 režanj
- inćuni 2 žlica
- usoljeni limun 0,25 šalica
- listići svježeg peršina 0,25 šalica
- parmezan 60 g
POSTUPAK
- Zagrij lonac pun vode, ubaci tjesteninu i pusti da se skuha al dente – 2 minute kraće nego što piše na pakiranju. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine, piše miss7.
- U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i inćune te prži dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
- Dodaj usoljene limune i pusti da se prži još 30 sekundi.
- Dodaj tjesteninu i ¾ šalice vode od kuhanja tjestenine. Kuhaj 1 do 2 minute, uz povremeno protresanje tave, dok tjestenina ne bude potpuno skuhana.
- Makni s vatre, dodaj peršin i naribani parmezan te nastavi protresati tavu. Ako je potrebno, dodaj još vode od kuhanja tjestenine – cilj je dobiti kremasti umak.
- Posoli i popapri prema ukusu i posluži s još sira, paprom, listićima peršina i malo maslinova ulja.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.