Kakva dobrica: Ovo je najbolji učitelj na svijetu!

Facebook
Dosadnu razrednu rutinu zamijenio je desetominutnim diljenjem komplimenata
Vidi originalni članak

Chris Ulmer donedavno je bio u potpunosti anoniman učitelj s Floride, a sve se promijenilo nakon što se je na Internet stavio video u kojem prikazuje svoj način rada.

Inače, u njegovom se razredu nalaze djeca s posebnim potrebama, a Chris je zaključio da rutinsko obavljanje učiteljskog posla toj djeci ne pomaže u razvoju. Zato je jednog dana odlučio uvesti novo pravilo - svakodnevno će svojim učenicima 10 minuta dijeliti komplimente! Na to ga je potaknula činjenica da voljeti, ali i mrziti druge učimo u najranijoj dobi pa je odlučio poraditi na ovom prvom. 

- Drago mi je da si u mom razredu. Smiješan si, odličan nogometaš i svi te vole - govori jednom učeniku u svom videu, već idući dobiva potpuno drugačije komplimente i tako svatko tko se nalazi u razredu. 

Kako tvrdi, primijetio je da njihovo samopouzdanje svakodnevno raste.

- Sada sudjeluju u školskim aktivnostima, debatnom klubu i plešu ispred stotine djece - kaže.

U suradnji s roditeljima ove djece napisao je i knjigu o ovoj temi, ali do sad su dobili oko 50 odbijenica za tiskanje. Ipak, to ga motivira da i dalje ustraje te se nada da će se ipak naći netko tko će im pomoći da knjiga ugleda svjetlo dana.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr