Kraljica blagdanskog stola: Svima omiljena sarma
Tradicionalno se na blagdanskom stolu nalazi sarma - jedno od omiljenih jela mnogih ljudi
Sastojci:
- 700 g svinjsko mljeveno meso (od plećke)
- 1 glavica kiselog kupusa
- 100 g špeka
- 100 g riže
- Pola glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- 1 lovorov list
- Sol i papar po želji
Priprema:
Glavici kupusa odvojiti listove i izrezati korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli.
Češnjak i luk sitno isjeckati, špek izrezati na male kockice. Luk prodinstati na malo ulja da uvene.
U mljeveno meso dodati sol, papar, crvenu papriku, dinstani luk, špek izrezan na kockice i rižu te dobro promiješati, a po potrebi dodati malo vode.
U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.
Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode (ovisno o tvrdoći mesa) sve zajedno kuhati 1,5 sati na laganoj vatri.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.