Kraljica blagdanskog stola: Svima omiljena sarma

Ivica Galovic/PIXSELL
Tradicionalno se na blagdanskom stolu nalazi sarma - jedno od omiljenih jela mnogih ljudi
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 700 g svinjsko mljeveno meso (od plećke)
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 100 g špeka
  • 100 g riže
  • Pola glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • Sol i papar po želji

Priprema:

Glavici kupusa odvojiti listove i izrezati korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. 

Češnjak i luk sitno isjeckati, špek izrezati na male kockice. Luk prodinstati na malo ulja da uvene.

U mljeveno meso dodati sol, papar, crvenu papriku, dinstani luk, špek izrezan na kockice i rižu te dobro promiješati, a po potrebi dodati malo vode.

U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.

Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode (ovisno o tvrdoći mesa) sve zajedno kuhati 1,5 sati na laganoj vatri.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr