Tradicionalno se na blagdanskom stolu nalazi sarma - jedno od omiljenih jela mnogih ljudi
Sastojci:
- 700 g svinjsko mljeveno meso (od plećke)
- 1 glavica kiselog kupusa
- 100 g špeka
- 100 g riže
- Pola glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- 1 lovorov list
- Sol i papar po želji
Priprema:
Glavici kupusa odvojiti listove i izrezati korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli.
Češnjak i luk sitno isjeckati, špek izrezati na male kockice. Luk prodinstati na malo ulja da uvene.
U mljeveno meso dodati sol, papar, crvenu papriku, dinstani luk, špek izrezan na kockice i rižu te dobro promiješati, a po potrebi dodati malo vode.
U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.
Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode (ovisno o tvrdoći mesa) sve zajedno kuhati 1,5 sati na laganoj vatri.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.