Mladi zagrebački rokeri osvajaju top liste

Promo
Mladi zagrebački rock bend Baby Blue nakon samo šest mjeseci postjanja izdao je odličan singl “Bježim” te potpisao ugovor s Croatiom Records
Vidi originalni članak

Članovi benda su Ivan Zečić (gitara), Ivan Penezić (vokal), Adrian Borić (bubnjevi) i Filip Deriš (bas gitara).

Dečki su pobijedili na Sonaru, projektu koji je namijenjen mladim autorima i nepoznatim bendovima, i tako je publika prepoznala njihovu kvalitetu. Njihov prvi singl vrtio na CMS-u i na brojnim radiopostajama diljem Hrvatske, a i izvan nje.

- Sonar je još jedan korak naprijed.

Relativno smo friški bend i u procesu smo stvaranja publike. Spot za pjesmu ‘Bježim’ izašao je u proljeće 2013. godine, kao i njihov novi singl. Ime benda došlo je sasvim slučajno. Trebali su napisati neke opće podatke na kojima se među ostalim tražilo i ime benda. Imaju gitaru koja je baby blue boje i rekli su ajmo privremeno tako nazvati bend. Ime se zadržalo sve do danas i ne namjeravaju ga mijenjati. Pjevač Ivan Penezić je svirao klavir, a prije četiri godine je počeo pjevati. Glazba mu je u genima jer mu svi s tatine strane sviraju neki instrument.

Često ga se može sresti u zagrebačkim klubovima ili na Sljemenu. Gitarist Ivan Zečić je na trećoj godini ekonomije i uvijek je htio imati bend. Izvrstan je gitarist koji je pobjeđivao na raznim natjecanjima. U njegovom kućnom studiju dečki su i snimili te producirali svoju autorsku pjesmu. Promociju su imali u zagrebačkom Saxu. Basista Filipa su našli preko oglasnika. Rekli su: ‘Em je zgodan, em ima ritma, to je to.’

Sve radimo sami i ponosni smo na ovaj uspjeh. Veselimo se novim pjesmama, albumu i spotovima

- Kod prijatelja sam vidio bas i bila je to ljubav na prvi pogled. Odmah sam ga zavolio - prepričava Filip, koji je svojedobno svirao trubu, klarinet i trombon. U srednjoj školi je imao bend, ali nakon završetka svatko je krenuo na svoju stranu, pa tako i on. Iz Donjeg Miholjca se preselio u Zagreb te upisao geografiju. Samozatajni bubnjar Adrian se trenutačno priprema za Rock akademiju.

Kolege iz benda ga stalno hvale i kažu da boljeg bubnjara ne bi našli. Tata mu je također bubnjar te je Adrian krenuo njegovim stopama. Mlad i atraktivan bend Baby Blue teži modernom, ali žestokom rock zvuku, inspiriran raznim rock bendovima sadašnjice, ali i ‘80-ih i ‘90-ih godina.

Rock repertoar je namijenjen široj publici s pop i rock obradama te za sada jednom autorskom pjesmom. Ako im se pruži prilika, svirali bi i izvan granica Hrvatske, ali za sada su i više nego zadovoljni sa zagrebačkom publikom. Rade ovo iz ljubavi, ali bi bili sretni kad bi jednog dana mogli i živjeti od glazbe. Za sebe kažu da su atipični rokeri jer samo jedan član ima dugu kosu, a i ne oblače se tipično rokerski.

Utjecaj na njihovu glazbu imaju Nickelback, Bon Jovi, Whitesnake, Gary Moo - re, Deep Purple, Queen, Aerosmith, ZZ Top, AC DC, Guns N’ Roses, Europe, U2... Dečki su također u šaljivom videu za YouTube obradi - li veliki hit Adele “Rolling in the deep”.

Posjeti joomboos.24sata.hr