Napravi fora zelene palačinke za svetog Patrika

Dobre su hladne i tople, a možeš ih napraviti u duginim bojama
Vidi originalni članak

Kakav bi to bio Dan svetog Patrika ako vam ne bi spremili i neki patrikovski recept? 

Nikakav! Zato nećemo ni raditi tu grešku :) Palačinke su odlične za doručak, ručak i večeru, a postoji milijun vrsta.

Zašto ne bi pokušao/la napraviti irske palačinke? One su mlo drugačije, jer su slane, i rade se od irskog nacionalne namirnice, krumpira.

Reept je vrlo jednostavan i za pripremu ti ne treba više od pola sata, a ni sastojci nisu skupi. Pa, uzmi mikser u ruke i krenimo :)

Trebat će ti: pola kilograma krumpira (to je otprilike pet, šest ovećih), dvije žlice oštrog brašna, čaša mlijeka (od 200 ml), jedno jaje, ulje za prženje i malo soli i papra :) P.S. Ako želite šarene palačinke, trebat će vam i jestiva boja za kolače koju možeš dodati u smjesu nakon što ju napraviš. Mi predlažemo zelenu, a ako se osjećaš posebno kreativno, možeš svaku palačinku napraviti u drugoj boji, da izgledaju baš kao vilenjakova duga.

1.Oguli krumpir, izreži na kockice i stavi kuhati.  Kad je skuhan napravi pire od njega (uz pomoć miksera).

2 Kad se pire malo ohladi u njega dodaj brašno, razmućeno jaje, mlijeko sol i papar.  Smjesa bi trebala biti malo gušća nego od palačinki, tak oda ako vidiš da je pregusto slobodno dodaš još koju žlicu mlijeka.

 3 Na tavu stavi malo ulja. Kad se zagrije, kutljačom stavi  hrpice smjese u tavu, baš kao da radiš palačinke. Malo ih žlicom raširi, na debljinu oko 0.5cm.

Pecite dok se ne zarumeni, tada pažljivo okrenite i drugu stranu. Kad se ispeće stavite na papirnatu salvetu da se malo ocijedi kako vam ne bi bile premasne.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr