Prežgana juha je sve što nam treba nakon blagdana!

Ako vam je već stvarno preko glave francuske salate, mesa i kolača i treba vam nešto lagano i domaće za pojesti, pripremite ukusnu prežganu ili ajnpren juhu po ovom receptu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 40 grama suncokretova ulja ili masti
  • 30 grama brašna
  • slatka mljevena paprika
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 litra vode
  • jaje
  • sol, papar

Priprema:

Na masti ili ulju prepržite brašno dok ne dobije zlatnu boju pa dodajte malo mljevene slatke paprike. Možete prije brašna na ulju/masti prepržiti i malo nasjeckanog češnjaka.

Polako ulijevajte vodu i miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Zatim dodajte sol i papar po želji.

Nakon što juha zavrije kuhajte 15-ak minuta na laganoj vatri pa dodajte jaje koje ste prethodno razmutili. Poslužite dok je juha još topla!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr