Riješi me! 689 pregleda 06. siječnja 2025.

Prežgana juha je sve što nam treba nakon blagdana!

Ako vam je već stvarno preko glave francuske salate, mesa i kolača i treba vam nešto lagano i domaće za pojesti, pripremite ukusnu prežganu ili ajnpren juhu po ovom receptu!

Sastojci:

  • 40 grama suncokretova ulja ili masti
  • 30 grama brašna
  • slatka mljevena paprika
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 litra vode
  • jaje
  • sol, papar

Priprema:

Na masti ili ulju prepržite brašno dok ne dobije zlatnu boju pa dodajte malo mljevene slatke paprike. Možete prije brašna na ulju/masti prepržiti i malo nasjeckanog češnjaka.

Polako ulijevajte vodu i miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Zatim dodajte sol i papar po želji.

Nakon što juha zavrije kuhajte 15-ak minuta na laganoj vatri pa dodajte jaje koje ste prethodno razmutili. Poslužite dok je juha još topla!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Tvoja reakcija?

KVIZ

KVIZ: Koji sastojci su uljez u ovih 7/7 zimskih jela?

2 komentar/a

SaritaMia@

Vidi se da niste upućeni u fritule ne ide jogurt nego grožđice. Ovo vam nije prvi put da imate pogrešne ponude za odgovore za vaše kvizove. Neki dan ste dali pitanje iz općeg znanja koja je najmnogoljudnija zemlja na svijetu kina ili Indija. Točan odgovor je Indija jer je prošla milijardu i po ljudi dok kina ima malo više od milijardu ljudi taj podatak je još 2023 obljubljen javnosti to svi znaju samo vi ne. Znate kina je u otpadanju nataliteta. Prije nego išta objavite provjerite što objavite

dancy1973

Moja svekrva stavlja grožđice u fritule, mnogi stavljaju ječam u sarmu, a u restani krumpir osim vrhnja, sigurno ne ide ni špek