Pripremite si danas čupavce i uživajte u slatkim zalogajima
Sastojci:
- 3 jaja
- 220 grama šećera
- 180 ml suncokretova ulja
- 300 grama glatkog brašna
- 120 ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kokosova brašna
- 150 grama tamne čokolade
- 200 ml mlijeka
- 150 grama maslaca
- 200 grama kokosova brašna
Priprema:
1. Izmiksajte šećer i maslac, a zatim dodajte mlijeko i jaja pa nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.
2. Brašno i prašak za pecivo koje ste prosijali dodajte u 'mokru' smjesu i sve dobro promiješajte kuhačom.
3. Zagrijte pećnicu na 180, a lim promjera 25x35 cm obložite papirom za pečenje.
4. Ulijte pripremljenu smjesu u lim i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Čačkalicom testirajte je li biskvit pečen. Ako čačkalica izađe čista, pečen je!
5. Biskvit dobro ohladite i narežite na kocke. Rastopite čokoladu s maslacem i mlijekom na pari.
6. Sada napravite čupavce: umočite kocke biskvita u otopljenu čokoladu, pa ih uvaljajte u kokosovo brašno. Stavljajte ih na papir za pečenje i ostavite da se sve malo 'stisne'. Poslužite kad se ohlade!
Još ovakvih slasnih recepata pronađite na Miss Gastro portalu.