Čupavci su kolač koji bismo mogli jesti doslovno bilo kada, ne samo na posebne prilike. Ovo je idealan i brz desert za sve ljubitelje čokolade i kokosa, a evo kako ga pripremiti!
Sastojci:
- 3 jaja
- 220 grama šećera
- 180 ml suncokretova ulja
- 300 grama glatkog brašna
- 120 ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kokosova brašna
- 150 grama tamne čokolade
- 200 ml mlijeka
- 150 grama maslaca
- 200 grama kokosova brašna
Priprema:
1. Izmiksajte šećer i maslac, a zatim dodajte mlijeko i jaja pa nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.
2. Brašno i prašak za pecivo koje ste prosijali dodajte u 'mokru' smjesu i sve dobro promiješajte kuhačom.
3. Zagrijte pećnicu na 180, a lim promjera 25x35 cm obložite papirom za pečenje.
4. Ulijte pripremljenu smjesu u lim i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Čačkalicom testirajte je li biskvit pečen. Ako čačkalica izađe čista, pečen je!
5. Biskvit dobro ohladite i narežite na kocke. Rastopite čokoladu s maslacem i mlijekom na pari.
6. Sada napravite čupavce: umočite kocke biskvita u otopljenu čokoladu, pa ih uvaljajte u kokosovo brašno. Stavljajte ih na papir za pečenje i ostavite da se sve malo 'stisne'. Poslužite kad se ohlade!
Još ovakvih slasnih recepata pronađite na Miss Gastro portalu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.