Projektom spasila napuštene pse: Nisu opasni, nego prave maze!

Instagram/sophiegamand
Da bi našla dom za napuštene pse, i ujedno srušila stereotip o agresivnosti pitbulla, fotografkinja Sophie Gamand osmislila je ovaj projekt
Vidi originalni članak

'Uvijek sam pomagala u azilima, ali od pitbulla sam pomalo zazirala zbog onog što sam čitala u medijima. Željela sam se uvjeriti da te priče nisu točne' rekla je fotografkinja Sophie Gamand o svojem projektu akcije udomljavanja napuštenih pasa.

I to pitbullova, vrste koja je nepravedno prezentirana u medijima kao agresivna. Krivi su neodgovorni vlasnici koji ne znaju (ili ne žele) dobro odgojiti svog psa, a psi se samo ponašaju kako su naučeni.

Prosječni maltezer nije ništa manje ili više agresivan, ali se njegov ugriz ne pamti. Kad sa snažnom pasminom poput pitbulla nešto pođe po zlu, novinski natpisi su senzacionalistički i samo prolongiraju neopravdani strah i histeriju.

'Kada sam saznala da se u SAD-u godišnje eutanazira milijun pitbullova, projekt je za mene dodatno dobio na važnosti' rekla je Sophie za Harpers Bazaar.

Od pokretanja akcije #PitbullFlowerPower stotine pasa je sretno udomljeno. 

Za kraj samo treba naglasiti da ne grize pasmina, već pas. Pas koji je na neki način zanemaren od svog vlasnika. Ovakve akcije dobrodošle su u podizanju svijesti o tome, a nakon što ih pogledate možda ćete i sami vidjeti ono što njihovi vlasnici odavno znaju: Koliko nježni i umiljati ti četveronožni prijatelji zaista mogu biti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr