Rižoto od cikle: Kremasta poslastica za sve

Canva
Fini, kremasti rižoto od cikle - sprema se brzo, a nestaje još brže
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 cikla
  • 1 luk
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200 g riže
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 20 g maslaca
  • žličica soli
  • prstohvat papra
  • 2 žlice parmezana

Priprema:

Svježu (ne kuhanu!) ciklu oguli i nareži na kockice. U loncu zagrij temeljac do vrenja. 

U zasebnom loncu poprži luk na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodaj nasjeckanu ciklu te ju dinstaj, miješajući dok tekućina ne ispari. 

Dodaj rižu i dinstaj ju, neprestano miješajući, oko dvije minute. Dodaj jednu šalicu toplog temeljca i kuhaj na umjerenoj vatri, uz neprestano miješanje dok se temeljac gotovo ne upije. Nastavi dodavati temeljac (po jednu šalicu), neprestano miješajući, dok riža ne postane al dente i ne stvori gusti umak, oko 20 minuta.

Kada je riža kuhana, umiješaj maslac, svježe naribani parmezan, sol i papar. Kušaj i dodaj još soli i/ili papra ako je porebno. Posluži uz feta sir i orahe. 

Originalni recept možeš pronaći na miss7gastro.
 

Posjeti joomboos.24sata.hr