Fini, kremasti rižoto od cikle - sprema se brzo, a nestaje još brže
Sastojci:
- 1 cikla
- 1 luk
- 3 žlice maslinovog ulja
- 200 g riže
- 600 ml povrtnog temeljca
- 20 g maslaca
- žličica soli
- prstohvat papra
- 2 žlice parmezana
Priprema:
Svježu (ne kuhanu!) ciklu oguli i nareži na kockice. U loncu zagrij temeljac do vrenja.
U zasebnom loncu poprži luk na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodaj nasjeckanu ciklu te ju dinstaj, miješajući dok tekućina ne ispari.
Dodaj rižu i dinstaj ju, neprestano miješajući, oko dvije minute. Dodaj jednu šalicu toplog temeljca i kuhaj na umjerenoj vatri, uz neprestano miješanje dok se temeljac gotovo ne upije. Nastavi dodavati temeljac (po jednu šalicu), neprestano miješajući, dok riža ne postane al dente i ne stvori gusti umak, oko 20 minuta.
Kada je riža kuhana, umiješaj maslac, svježe naribani parmezan, sol i papar. Kušaj i dodaj još soli i/ili papra ako je porebno. Posluži uz feta sir i orahe.
Originalni recept možeš pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.