Rođakinja Emme Watson bila je vještica...

Pixsell
Otkriveno je da je Emmina rođakinja, 14 godina unatrag s očeve strane, 1592. osuđena kao vještica
Vidi originalni članak

Emmu Watson svi smo zavoljeli kao pametnu čarobnjakinju Hermione Granger u hit serijalu o Harryju Potteru. No njezin uspjeh čarobnice možda leži i u činjenici da među precima ima - vješticu. 

Otkriveno je naime da je Emmina rođakinja 14 generacija unatrag s očeve strane, Joan Playle 1592. godine osuđena kao vještica. Rođakinja 25-godišnje glumice nije pogubljena, nego je samo izbačena iz Engleske crkve. Joan Playle  jedna je od samo 270 osoba za koje se zna da su osuđene za vještičarenje tijekom 45-godišnje vladavine kraljice Elizabethe I.

Ni danas se ne zna zbog čeka je osuđena. Emma je do pete godine živjela u Francuskoj, odakle se preselila u Englesku nakon razvoda roditelja. Emma je uvijek govori da joj je Harry Potter donio bogatstvo i dao mogućnost da bude glumica.  U intervjuu za australski Elle progovorila je o poteškoćama da dobije zreliju ulogu.

- Privatno preferiram prirodni izgled i ne volim izgledati pretjerano seksepilno. Zato ponekad imam problema s uvjeravanjem redatelja da mogu odigrati neku ‘odrasliju’ ulogu - rekla je. 

Nedavno je mlada glumica javno progovorila i o nemogućim standardima ljepote koje stavljaju jak pritisak na mlade djevojke.

– Taj me pritisak prije izluđivao, ali sada sam se pomirila s time. Sada mogu primiti puno više kritike. Zbog digitalne manipulacije, moda projicira nemoguć standard ljepote koji je opasan po zdravlje. Veselim se procesu starenja – rekla je.

Prvi dio serijala o Harryju: Harry Potter i Kamen mudraca potražite na svim kioscima i na mondo.hr-u do 31. kolovoza po specijalnoj cijeni od 39,90 kn. 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr