Riješi me! 1099 pregleda 19. kolovoza 2015.

Rođakinja Emme Watson bila je vještica...

Emma kaže da joj je zahvaljujući Harryju postala prava glumica
Pixsell

Otkriveno je da je Emmina rođakinja, 14 godina unatrag s očeve strane, 1592. osuđena kao vještica

Emmu Watson svi smo zavoljeli kao pametnu čarobnjakinju Hermione Granger u hit serijalu o Harryju Potteru. No njezin uspjeh čarobnice možda leži i u činjenici da među precima ima - vješticu. 

Otkriveno je naime da je Emmina rođakinja 14 generacija unatrag s očeve strane, Joan Playle 1592. godine osuđena kao vještica. Rođakinja 25-godišnje glumice nije pogubljena, nego je samo izbačena iz Engleske crkve. Joan Playle  jedna je od samo 270 osoba za koje se zna da su osuđene za vještičarenje tijekom 45-godišnje vladavine kraljice Elizabethe I.

Ni danas se ne zna zbog čeka je osuđena. Emma je do pete godine živjela u Francuskoj, odakle se preselila u Englesku nakon razvoda roditelja. Emma je uvijek govori da joj je Harry Potter donio bogatstvo i dao mogućnost da bude glumica.  U intervjuu za australski Elle progovorila je o poteškoćama da dobije zreliju ulogu.

- Privatno preferiram prirodni izgled i ne volim izgledati pretjerano seksepilno. Zato ponekad imam problema s uvjeravanjem redatelja da mogu odigrati neku ‘odrasliju’ ulogu - rekla je. 

Nedavno je mlada glumica javno progovorila i o nemogućim standardima ljepote koje stavljaju jak pritisak na mlade djevojke.

– Taj me pritisak prije izluđivao, ali sada sam se pomirila s time. Sada mogu primiti puno više kritike. Zbog digitalne manipulacije, moda projicira nemoguć standard ljepote koji je opasan po zdravlje. Veselim se procesu starenja – rekla je.

Prvi dio serijala o Harryju: Harry Potter i Kamen mudraca potražite na svim kioscima i na mondo.hr-u do 31. kolovoza po specijalnoj cijeni od 39,90 kn. 

Prva knjiga u Americi je prodana u 17 milijuna primjeraka  | Autor: PR FOTOGRAFIJA PR FOTOGRAFIJA

 

 

Tvoja reakcija?