Savršena ljetna slastica: Domaći sorbet od trešanja

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Kad zaredaju vrućine, nema boljeg osvježenja od domaćeg sorbeta od trešanja. Trebaju vam samo: trešnje, limunov sok, voda i malo šećera. Ovaj desert je brz, jednostavan i brutalno osvježavajuć. Probajte – nećete požaliti!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • trešnja 4 šalica
  • voda 1 šalica
  • šećer u prahu 4 šalica

POSTUPAK

  1. U blenderu usitni očišćene trešnje, vodu i količinu šećera po ukusu dok ne dobiješ glatku smjesu. Procijedi kroz fino sito, pritiskajući ostatke kako bi izvukao što više tekućine (ostatke baci), piše miss7.
  2. Dobivenu tekućinu ulij u aparat za sladoled i pripremi prema uputama proizvođača dok smjesa ne postane čvrsta i kašasta. Premjesti sorbet u posudu s hermetičkim poklopcem i stavi u zamrzivač dok ne bude spreman za posluživanje.
Posjeti joomboos.24sata.hr