Kad zaredaju vrućine, nema boljeg osvježenja od domaćeg sorbeta od trešanja. Trebaju vam samo: trešnje, limunov sok, voda i malo šećera. Ovaj desert je brz, jednostavan i brutalno osvježavajuć. Probajte – nećete požaliti!
SASTOJCI
- trešnja 4 šalica
- voda 1 šalica
- šećer u prahu 4 šalica
POSTUPAK
- U blenderu usitni očišćene trešnje, vodu i količinu šećera po ukusu dok ne dobiješ glatku smjesu. Procijedi kroz fino sito, pritiskajući ostatke kako bi izvukao što više tekućine (ostatke baci), piše miss7.
- Dobivenu tekućinu ulij u aparat za sladoled i pripremi prema uputama proizvođača dok smjesa ne postane čvrsta i kašasta. Premjesti sorbet u posudu s hermetičkim poklopcem i stavi u zamrzivač dok ne bude spreman za posluživanje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.