Slasna gurmanska štrudla koja se sprema u tren oka!
Donosimo vam recept za slanu savijaču koja će vam se zasigurno svidjeti
Sastojci:
- 500 gr tankih kora za savijaču
- 500 gr svježeg kravljeg sira
- 3 jaja
- kiselo vrhnje
- 200 ml mineralne vode
- 100 ml ulja + još za premazivanje
- 300 gr suhog vrata ili pečenice
- sol po potrebi
Priprema:
Za početak, prebrojite kore iz paketa i podijelite ih na četiri dijela tako da dobijete četiri savijače.Potom izrežite odabrano meso na trakice i također podijelite na četiri jednaka dijela.
U zdjelu stavite sol, jaja, vrhnje, mineralnu vodu i ulje te dobro promiješajte. U tu smjesu dodajte svježi sir i sjedinite.
Uzmite jednu koru, premažite uljem, prekrijte drugom korom, dodajte nekoliko žlica smjese, još jednu koru koju isto premažite smjesom. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve kore i na posljednju stavite suho meso. Zarolajte savijaču i prebacite u lim za pečenje.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Originalni recept možete pronaći ovdje.