Slasna gurmanska štrudla koja se sprema u tren oka!

katesbite/instagram
Donosimo vam recept za slanu savijaču koja će vam se zasigurno svidjeti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 gr tankih kora za savijaču
  • 500 gr svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • kiselo vrhnje
  • 200 ml mineralne vode
  • 100 ml ulja + još za premazivanje
  • 300 gr suhog vrata ili pečenice
  • sol po potrebi

Priprema:

Za početak, prebrojite kore iz paketa i podijelite ih na četiri dijela tako da dobijete četiri savijače.Potom izrežite odabrano meso na trakice i također podijelite na četiri jednaka dijela.

U zdjelu stavite sol, jaja, vrhnje, mineralnu vodu i ulje te dobro promiješajte. U tu smjesu dodajte svježi sir i sjedinite. 

Uzmite jednu koru, premažite uljem, prekrijte drugom korom, dodajte nekoliko žlica smjese, još jednu koru koju isto premažite smjesom. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve kore i na posljednju stavite suho meso. Zarolajte savijaču i prebacite u lim za pečenje. 

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. 

Originalni recept možete pronaći ovdje

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr