Tako jednostavno, a tako fino: Čudo od čokolade
Ovaj čokoladni kolač će vas oduševiti na prvi griz!
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 žlica kristal šećer
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml mlijeka
- 3 žlice kakao praha
- 6 žlica oštrog brašna
- 5 g praška za pecivo
- kompot od višanja
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g tamne čokolade
Priprema:
Za početak, napravi snijeg od bjelanjaka.
U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko. U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.
U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
Vruć biskvit prelij vrućom kremom. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.
Originalni recept možeš pronaći na miss7gastro!