Tako jednostavno, a tako fino: Čudo od čokolade

canva
Ovaj čokoladni kolač će vas oduševiti na prvi griz!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 5 žlica kristal šećer
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml mlijeka 
  • 3 žlice kakao praha 
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • kompot od višanja
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 300 g tamne čokolade 

Priprema:

Za početak, napravi snijeg od bjelanjaka.

 U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko. U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna. 

Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.

U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu. 

Vruć biskvit prelij vrućom kremom. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak. 

Originalni recept možeš pronaći na miss7gastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr