Ovaj čokoladni kolač će vas oduševiti na prvi griz!
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 žlica kristal šećer
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml mlijeka
- 3 žlice kakao praha
- 6 žlica oštrog brašna
- 5 g praška za pecivo
- kompot od višanja
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g tamne čokolade
Priprema:
Za početak, napravi snijeg od bjelanjaka.
U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko. U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.
U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
Vruć biskvit prelij vrućom kremom. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.
Originalni recept možeš pronaći na miss7gastro!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
šarandivlji
šarandivlji
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.