Želite spasiti vezu? Učinite ove 3 stvari!

Canva
Svaka ljubavna veza sa sobom nosi sreću, povezanost i povjerenje među partnerima. No kada se pojavi usamljenost i nestane povezanost, lijepe stvari padnu u drugi plan.
Vidi originalni članak

Kada ste u vezi u kojoj više ne osjećate povezanost ili ljubav, praznina je ogromna. Pitate se kako ste došli do ove točke u kojoj se više ne osjeća privlačnost kao nekoć, a zamijenjena je sposobnošću da jedno drugom lako pronalazite mane. Trebate li pokušati oživjeti i popraviti trenutni odnos ili jednostavno krenuti dalje i pokušati ispočetka?

Ovo su tri posljednje stvari koje možete učiniti ukoliko želite pokušati spasiti vezu:

1. Pokušajte se sjetiti zbog čega ste se uopće zaljubili jedno u drugo

Kad se prvi put sretnemo, a potom i zaljubimo, partneri posvećuju jedno drugom veliku količinu pažnje i usredotočuju se na pozitivne osobine. Zanima ih što njihov partner govori, kako se osjeća i koje ideje ima. No nakon nekog vremena partneri se često počnu uzimati zdravo za gotovo, sve više uočavaju mane jedno drugog i ne osjećaju isti žar kao nekoć. Da biste ponovno zapalili tu vezu, počnite pridavati više pozornosti svom partneru, zajedničkim interesima i uzbuđenjima te vidite hoće li vam partner to uzvratiti.

2. Ponašajte se u vezi kao da ste tek počeli zajedno izlaziti

Vodite računa o sebi i svom izgledu kada ste u partnerovoj blizini. Začinite svoj seksualni život i isprobajte nešto novo i uzbudljivo. Držite se za ruke i ljubite jer je to izvrstan početak međusobnog povezivanja. Ako ustanovite da ne možete komunicirati jedno s drugim, važno je potražiti pomoć i saznati kako se otvoriti za zajedničku komunikaciju. Najbolji put do zdrave veze je otvorena komunikacija kako parovi ne bi osjećali zbunjenost ili ljutnju.

3. Izađite na spoj

Tu se večer posvetite isključivo jedno drugome. Možete započeti zajednički hobi koji je nov i zabavan, a koji bi vam dao novu temu o kojoj možete razgovarati, kao i novi fokus i zajednički interes.

Ako ste isprobali sve ove stvari i ništa ne djeluje, a druga osoba nije voljna raditi na poboljšanju veze, onda je za vas najbolje da krenete dalje i počnete ispočetka. Postoje drugi ljudi koji vas mogu usrećiti i učiniti da se osjećate dobro i voljeno. Zaslužujete sreću i odgovorni ste za svoju budućnost, piše YourTango.

Posjeti joomboos.24sata.hr