Bez srama 658 pregleda 05. srpnja 2023.

Želite spasiti vezu? Učinite ove 3 stvari!

Canva

Svaka ljubavna veza sa sobom nosi sreću, povezanost i povjerenje među partnerima. No kada se pojavi usamljenost i nestane povezanost, lijepe stvari padnu u drugi plan.

Kada ste u vezi u kojoj više ne osjećate povezanost ili ljubav, praznina je ogromna. Pitate se kako ste došli do ove točke u kojoj se više ne osjeća privlačnost kao nekoć, a zamijenjena je sposobnošću da jedno drugom lako pronalazite mane. Trebate li pokušati oživjeti i popraviti trenutni odnos ili jednostavno krenuti dalje i pokušati ispočetka?

 | Autor: Canva Canva

Ovo su tri posljednje stvari koje možete učiniti ukoliko želite pokušati spasiti vezu:

1. Pokušajte se sjetiti zbog čega ste se uopće zaljubili jedno u drugo

Kad se prvi put sretnemo, a potom i zaljubimo, partneri posvećuju jedno drugom veliku količinu pažnje i usredotočuju se na pozitivne osobine. Zanima ih što njihov partner govori, kako se osjeća i koje ideje ima. No nakon nekog vremena partneri se često počnu uzimati zdravo za gotovo, sve više uočavaju mane jedno drugog i ne osjećaju isti žar kao nekoć. Da biste ponovno zapalili tu vezu, počnite pridavati više pozornosti svom partneru, zajedničkim interesima i uzbuđenjima te vidite hoće li vam partner to uzvratiti.

 | Autor: Canva Canva

2. Ponašajte se u vezi kao da ste tek počeli zajedno izlaziti

Vodite računa o sebi i svom izgledu kada ste u partnerovoj blizini. Začinite svoj seksualni život i isprobajte nešto novo i uzbudljivo. Držite se za ruke i ljubite jer je to izvrstan početak međusobnog povezivanja. Ako ustanovite da ne možete komunicirati jedno s drugim, važno je potražiti pomoć i saznati kako se otvoriti za zajedničku komunikaciju. Najbolji put do zdrave veze je otvorena komunikacija kako parovi ne bi osjećali zbunjenost ili ljutnju.

 | Autor: Canva Canva

3. Izađite na spoj

Tu se večer posvetite isključivo jedno drugome. Možete započeti zajednički hobi koji je nov i zabavan, a koji bi vam dao novu temu o kojoj možete razgovarati, kao i novi fokus i zajednički interes.

Ako ste isprobali sve ove stvari i ništa ne djeluje, a druga osoba nije voljna raditi na poboljšanju veze, onda je za vas najbolje da krenete dalje i počnete ispočetka. Postoje drugi ljudi koji vas mogu usrećiti i učiniti da se osjećate dobro i voljeno. Zaslužujete sreću i odgovorni ste za svoju budućnost, piše YourTango.

Tvoja reakcija?