Ova kremasta tjestenina s ricottom 'zaludjela' je internet

canva/youtube
Ne poznajemo osobu koja ne voli tjesteninu u kremastom umaku koja se topi u ustima. Stoga, u nastavku donosimo recept upravo za jedno takvo jelo
Vidi originalni članak

Sigurni smo da nam svima rastu zazubice već od same pomisli na tjesteninu i kremaste umake s kojima ju možemo kombinirati. A da ne biste previše razbijali glavu kako napraviti takvo jelo, mi vam donosimo recept. Naravno, sve će biti spremno za desetak minuta ovisno o vrsti izabrane tjestenine, piše Delish.

Sastojci:

  • 220 g špageta, linguina ili druge omiljene tjestenine
  • 1 šalica ricotte
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 1 veliki limun, ocijeđeni
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 - 4 režnja češnjaka, mljevena

Postupak:

U jednoj posudi pomiješaj ricottu, maslinovo ulje, sir, češnjak, koricu limuna i limunov sok te začini solju i paprom po ukusu.

Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, a kada je kuhana, ocijedi ju te ju pomiješaj sa ricotta smjesom. Po želji ukrasi svježim bosiljkom i to je to. 

Dobar tek!

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

Posjeti joomboos.24sata.hr