Ne poznajemo osobu koja ne voli tjesteninu u kremastom umaku koja se topi u ustima. Stoga, u nastavku donosimo recept upravo za jedno takvo jelo
Sigurni smo da nam svima rastu zazubice već od same pomisli na tjesteninu i kremaste umake s kojima ju možemo kombinirati. A da ne biste previše razbijali glavu kako napraviti takvo jelo, mi vam donosimo recept. Naravno, sve će biti spremno za desetak minuta ovisno o vrsti izabrane tjestenine, piše Delish.
Sastojci:
- 220 g špageta, linguina ili druge omiljene tjestenine
- 1 šalica ricotte
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 1 veliki limun, ocijeđeni
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 - 4 režnja češnjaka, mljevena
Postupak:
U jednoj posudi pomiješaj ricottu, maslinovo ulje, sir, češnjak, koricu limuna i limunov sok te začini solju i paprom po ukusu.
Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, a kada je kuhana, ocijedi ju te ju pomiješaj sa ricotta smjesom. Po želji ukrasi svježim bosiljkom i to je to.
Dobar tek!
Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!
POGLEDAJTE VIDEO DANA:
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.