Fancy a. f. 4971 pregleda 07. rujna 2021.

Ova kremasta tjestenina s ricottom 'zaludjela' je internet

canva

Ne poznajemo osobu koja ne voli tjesteninu u kremastom umaku koja se topi u ustima. Stoga, u nastavku donosimo recept upravo za jedno takvo jelo

Sigurni smo da nam svima rastu zazubice već od same pomisli na tjesteninu i kremaste umake s kojima ju možemo kombinirati. A da ne biste previše razbijali glavu kako napraviti takvo jelo, mi vam donosimo recept. Naravno, sve će biti spremno za desetak minuta ovisno o vrsti izabrane tjestenine, piše Delish.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Delish UK (@delishuk)

Sastojci:

  • 220 g špageta, linguina ili druge omiljene tjestenine
  • 1 šalica ricotte
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 1 veliki limun, ocijeđeni
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 - 4 režnja češnjaka, mljevena

Postupak:

U jednoj posudi pomiješaj ricottu, maslinovo ulje, sir, češnjak, koricu limuna i limunov sok te začini solju i paprom po ukusu.

Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, a kada je kuhana, ocijedi ju te ju pomiješaj sa ricotta smjesom. Po želji ukrasi svježim bosiljkom i to je to. 

Dobar tek!

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

Tvoja reakcija?

KVIZ

KVIZ: Prepoznaješ li hranu na 'P' po zumiranim fotkama?

2 komentar/a

bo....

Nastavljam-masterchefovi dive ,dive se toj osobi koja je perfektno(skoro i čak matematički) izrezala meso i s vrlo velikim prilozima i pridjevima napravila toliko fenomenalan obrok da se čovjek i ljudi dive tome ,prezime je njezino (zaboravih ali to savršenstvo nisam)Milinović ili slično,i vrlo me se dojmio mlad čovjek iz Zagreba s jednostavnošću (22godine ima) i vrlo kvalitetnim umijećem čak i rasporeda ,kao i Dalmatinka koja je vrlo divna u svakom pogledu ,a u kulinarstvu vrlo izražajna

bo....

Baš tako ,oko sokolovu,inače po s onim s čime raspolažemo odlično znam pripremiti i napraviti od "nečega i ništa"-Vrlo dobru deliciju,kao mlad čovjek sam učio od najboljega brodskog kuhara i od "malega ,od kužine-i najbolje naučio da i dan danas se nepca nečija uživaju u tome,kuhanje i pripremanje i stvaranje je jedna od vrhunskih odlika relaksacije ,i moram napomenuti da sam gledao Masterchef l što sam vidio ?vidio sam osobu koja je tako graciozno pripremila nešto čemu se čak i najpoznatiji Mas