Za vikend se počasti votka tjesteninom by Gigi Hadid
Gigi Hadid još je prošle godine na svom Instagramu objavila storyje na kojima priprema tjesteninu u umaku od rajčice s votkom. Od tada je to mnogima postalo omiljeno jelo što niti ne čudi, jer nam već od same fotografije rastu zazubice, a i zaista je gotovo za manje od pola sata.
Može li bolje od toga? Mi mislimo da ne može, stoga smo na Popsugaru pronašli recept i donosimo vam ga u nastavku, taman da si pripremite ovo jelo za vikend i uživate.
Sastojci:
- Tri žlice maslinovog ulja
- Pola glavice luka
- Češanj češnjaka
- Tri žlice koncentrata rajčice
- Žlica votke
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- Žličica mljevene crvene paprike
- Žlica maslaca
- 250 grama tjestenine po izboru
Priprema:
Luk i češnjak nasjeckaj na kockice i poprži na maslinovom ulju dok luk ne postane staklast. Dodaj koncentrat rajčice i polako miješaj dok se sve ne karamelizira. Zatim dodaj žlicu votke i kuhaj sve dok tekućina ne ispari pa dodaj vrhnje za kuhanje i crvenu papriku. Sve promiješaj dok se ne sjedini, začini soli i paprom po ukusu te pričekaj da proključa.
Kada je umak proključao, makni ga s vatre i skuhaj tjesteninu. Kada je tjestenina kuhana, ocijedi ju, ali sačuvaj jedan decilitar vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak. U tjesteninu dodaj maslac i miješaj dok se on ne rastopi, a onda tjesteninu pomiješaj s umakom. I to je to!
Uživaj! Dobar tek!
NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!