Za vikend se počasti votka tjesteninom by Gigi Hadid

rose.cooks.food/instagram
Gigi Hadid na svom je Instagramu prošle godine podijelila storyje na kojima je korak po korak objašnjavala pripremu svog omiljenog jela - tjestenine s votkom, a kako bi taj recept sačuvali od zaborava, donosimo vam ga u nastavku, taman da si ga pripremite za ovaj kišni, jesenski vikend i počastite se
Vidi originalni članak

Gigi Hadid još je prošle godine na svom Instagramu objavila storyje na kojima priprema tjesteninu u umaku od rajčice s votkom. Od tada je to mnogima postalo omiljeno jelo što niti ne čudi, jer nam već od same fotografije rastu zazubice, a i zaista je gotovo za manje od pola sata. 

Može li bolje od toga? Mi mislimo da ne može, stoga smo na Popsugaru pronašli recept i donosimo vam ga u nastavku, taman da si pripremite ovo jelo za vikend i uživate.

Sastojci:

  • Tri žlice maslinovog ulja
  • Pola glavice luka
  • Češanj češnjaka
  • Tri žlice koncentrata rajčice
  • Žlica votke
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • Žličica mljevene crvene paprike
  • Žlica maslaca
  • 250 grama tjestenine po izboru

Priprema:

Luk i češnjak nasjeckaj na kockice i poprži na maslinovom ulju dok luk ne postane staklast. Dodaj koncentrat rajčice i polako miješaj dok se sve ne karamelizira. Zatim dodaj žlicu votke i kuhaj sve dok tekućina ne ispari pa dodaj vrhnje za kuhanje i crvenu papriku. Sve promiješaj dok se ne sjedini, začini soli i paprom po ukusu te pričekaj da proključa.

Kada je umak proključao, makni ga s vatre i skuhaj tjesteninu. Kada je tjestenina kuhana, ocijedi ju, ali sačuvaj jedan decilitar vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak. U tjesteninu dodaj maslac i miješaj dok se on ne rastopi, a onda tjesteninu pomiješaj s umakom. I to je to!

Uživaj! Dobar tek!

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr