Što jesti za doručak ako ga inače preskačeš

fitnessgirlsmotivation / instagram
Vjerujemo da si već toliko puta u životu čuo/la kako je upravo doručak najvažniji obrok u danu, no ti ga jednostavno redovito preskačeš pod izgovorom kako ujutro nemaš apetit niti potrebu za jelom? Popravi to
Vidi originalni članak

Kako piše Popsugar, doručak nije važan samo radi unosa energije na početku dana, već određuje i kakve će biti tvoje prehrambene potrebe u ostatku dana. Osim toga, bolja produktivnost, samokontrola i pažnja svojstvene su ljudima koji redovito doručkuju.

via GIPHY

Ipak, nije svejedno hoće li tvoj doručak biti samo bogat energijom ili će osigurati i hranjive tvari te energiju koja se polako otpušta u organizam. Također, sastav obroka određuje i njegov učinak na tvoje ponašanje i produktivnost. Stoga je pri odabiru savršenog doručka vrlo važno voditi računa o konačnom učinku sastava obroka na koncentraciju šećera u krvi.

via GIPHY

Ovo je pet prijedloga što možeš pojesti ujutro ukoliko nemaš naviku doručkovati, a htio/la bi promijeniti tu naviku:

1. Zobeni keksi s bananama

Ove kekse je potrebno napraviti dan ranije kako bi se ohladili i bili spremni za konzumiranje idući dan. Zabavi se jedno popodne u kuhinji kako bi si osigurao/la doručak za nekoliko dana unaprijed.

2. Tost s avokadom

Avokado je poznat po neutralnom okusu tako da ukoliko ujutro nemaš apetit za prezačinjenu hranu, kombinacija sirnog namaza, rajčice, avokada i svježeg tosta će biti idealna za tebe.

3. Proteinski shake s čokoladom i bademom

Recept ne može biti jednostavniji. Ubaci u blender proteinski prah od čokolade, bademovo mlijeko te par badema. Sve skupa izmiksaj i uživaj u svom doručku u obliku napitka.

4. Proteinski kruh od banane

Za ovaj recept će ti trebati pomoć nekoga iskusnijeg u kuhinji, a ovaj tip doručka će ti dati svu potrebnu energiju. Plus, prefin je!

5. Zobene pahuljice i chia sjemenke u jogurtu sa svježim voćem

Prije spavanja stavi u staklenu posudicu s poklopcem zobene pahuljice te chia sjemenke u jogurt te ujutro prije konzumacije dodaj svoje omiljeno svježe voće.

Nadamo se da nakon ovih ukusnih prijedloga više nikada nećeš preskakati najvažniji obrok u danu.

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

Posjeti joomboos.24sata.hr