5 vrsta srodnih duša koje naš život čine ljepšim!

Canva
Srodna duša nije samo ljubavni partner s kojim ćemo doživjeti starost. Ona se pojavljuje u više oblika te na različite načine utječe na naš život.
Vidi originalni članak

Tijekom života čovjek susretne pet vrsta srodnih duša koje obogaćuju njegov život i čine ga sretnijom osobom. Svaka srodna duša je važna te ostavlja duboki trag u nama. Neke srodne duše ostaju u našem životu zauvijek, dok neke odu i prije nego što očekujemo.

Kada se radi o odlasku neke nama važne osobe, moramo proći kroz proces prihvaćanja da je njihova svrha u našim životima ispunjena te da je vrijeme da ih pustimo da odu. Iako gubitak zna biti bolan i težak, dio je procesa života.

Srodnu dušu ne čini samo ljubavni partner, već i mnoge druge osobe koje ostave traga na nama. Neke srodne duše se pojave da nas nešto nauče, neke da nas usmjere u nekom drugom pravcu, a neke se pojave na kratko te nam se čini kao da ih oduvijek poznajemo.

5 vrsta srodnih duša koje ćemo sresti u životu:

1. Srodna duša prijatelj

Ponekad nam se dogodi da upoznamo osobu i od prvog trenutka kliknemo te osjećamo kao da ih znamo cijeli život. S tom osobom možemo razgovarati satima, sve joj govorimo, a zauzvrat ne dobivamo osudu, već podršku i razumijevanje.

Ovakvi tipovi srodnih duša bolje nas poznaju nego što mi sami sebe poznajemo te su zbog toga iznimno važan dio našeg života. Oni su u stanju shvatiti nas na način na koji nitko drugi ne može te zajedno s nama prolaze kroz sve pobjede i poraze. 

Srodna duša prijatelj je dar koji trebamo cijeniti cijeli život!

2. Srodna duša 'The Wrecking Ball'

Ova osoba nije jedna od onih koje u naš život uđu mirno. Pojavljuju se kako bi nas izazvali, natjerali da preispitamo sve što smo mislili da znamo. Nakon što se takve osobe pojave u našem životu, jasno ćemo vidjeti razliku između života 'prije njih' i 'poslije njih'. Takve nam srodne duše potpuno prodrmaju život - nakon njih smo posve druge osobe.

Ova se vrsta srodne duše može pojaviti u različitim oblicima, ali to najčešće bude romantična veza koja na nama ostavi traga poput tornada. Nakon nje se osjećamo kao da smo bačeni s neba bez upozorenja, ali kada se dočekamo na zemlji, počinjemo graditi život iznova, najčešće potpuno drugačiji i puno ljepši.

3. Srodna duša ljubavnik

Ovo su ljudi koji se u našem životu pojavljuju kao ljubavnici, kratko se zadržavaju, ostave svoj trag i odlaze. To može biti prva ljubav, afera koju smo imali dok smo bili u vezi s nekom drugom osobom ili jednostavno može biti osoba s kojom smo imali vezu bez obveza.

Ove se srodne duše pojave u našim životima na kratko vrijeme kako bi nas naučile važne lekcije koje će nam u daljnjem životu biti od velikog značaja. Nakon prekida odnosa, s ovim srodnim dušama često ostajemo u dobrim odnosima te čak može doći i do prijateljstva. Iako 'romantični' dio odnosa prestaje, ostaje povezanost s tom osobom te zahvalnost za to što nas je naučila.

4. Srodna duša potpuni stranac

Ova vrsta srodne duše dolazi u obliku kratkog susreta s osobom koju ne poznajemo. To može biti osoba pokraj koje smo sjedili u avionu, netko s kim smo proveli jednu večer na zabavi ili stranac kojeg susretnemo na ulici i s kojim razmijenimo nekoliko riječi.

Kada dođe do takvog susreta, osjećamo se kao da tu osobu već poznajemo. Ukoliko vjerujemo u prošle živote, ta je osoba možda bila nama bliska u nekom od prošlih života.

Odnos između nas i te srodne duše je vrlo kratak i intiman. Od njih najčešće čujemo nešto što smo trebali čuti u tom trenutku ili nas potaknu da odemo u smjeru kojim trebamo ići, ali se bojimo.

Iako najvjerojatnije više nikada nećemo vidjeti tu osobu, taj nam je susret značio te ostavlja traga na nama.

5. Srodna duša božanske ljubavi

Ovo je srodna duša koju svatko od nas želi imati. Ukoliko imamo sreće, upoznat ćemo ju i s njom proživjeti ostatak života.

YourTango prenosi kako ova srodna duša ima sve gore navedene karakteristike - osjećaj da ih poznajemo cijeli život, intenzivnu povezanost koja ne prestaje, duboko prijateljstvo te duboko ukorijenjenu ljubav.

Posjeti joomboos.24sata.hr