Prvi 1452 pregleda 14. lipnja 2023.

5 vrsta srodnih duša koje naš život čine ljepšim!

Canva

Srodna duša nije samo ljubavni partner s kojim ćemo doživjeti starost. Ona se pojavljuje u više oblika te na različite načine utječe na naš život.

Tijekom života čovjek susretne pet vrsta srodnih duša koje obogaćuju njegov život i čine ga sretnijom osobom. Svaka srodna duša je važna te ostavlja duboki trag u nama. Neke srodne duše ostaju u našem životu zauvijek, dok neke odu i prije nego što očekujemo.

Kada se radi o odlasku neke nama važne osobe, moramo proći kroz proces prihvaćanja da je njihova svrha u našim životima ispunjena te da je vrijeme da ih pustimo da odu. Iako gubitak zna biti bolan i težak, dio je procesa života.

Srodnu dušu ne čini samo ljubavni partner, već i mnoge druge osobe koje ostave traga na nama. Neke srodne duše se pojave da nas nešto nauče, neke da nas usmjere u nekom drugom pravcu, a neke se pojave na kratko te nam se čini kao da ih oduvijek poznajemo.

 | Autor: Canva Canva

5 vrsta srodnih duša koje ćemo sresti u životu:

1. Srodna duša prijatelj

Ponekad nam se dogodi da upoznamo osobu i od prvog trenutka kliknemo te osjećamo kao da ih znamo cijeli život. S tom osobom možemo razgovarati satima, sve joj govorimo, a zauzvrat ne dobivamo osudu, već podršku i razumijevanje.

Ovakvi tipovi srodnih duša bolje nas poznaju nego što mi sami sebe poznajemo te su zbog toga iznimno važan dio našeg života. Oni su u stanju shvatiti nas na način na koji nitko drugi ne može te zajedno s nama prolaze kroz sve pobjede i poraze. 

Srodna duša prijatelj je dar koji trebamo cijeniti cijeli život!

 | Autor: Canva Canva

2. Srodna duša 'The Wrecking Ball'

Ova osoba nije jedna od onih koje u naš život uđu mirno. Pojavljuju se kako bi nas izazvali, natjerali da preispitamo sve što smo mislili da znamo. Nakon što se takve osobe pojave u našem životu, jasno ćemo vidjeti razliku između života 'prije njih' i 'poslije njih'. Takve nam srodne duše potpuno prodrmaju život - nakon njih smo posve druge osobe.

Ova se vrsta srodne duše može pojaviti u različitim oblicima, ali to najčešće bude romantična veza koja na nama ostavi traga poput tornada. Nakon nje se osjećamo kao da smo bačeni s neba bez upozorenja, ali kada se dočekamo na zemlji, počinjemo graditi život iznova, najčešće potpuno drugačiji i puno ljepši.

3. Srodna duša ljubavnik

Ovo su ljudi koji se u našem životu pojavljuju kao ljubavnici, kratko se zadržavaju, ostave svoj trag i odlaze. To može biti prva ljubav, afera koju smo imali dok smo bili u vezi s nekom drugom osobom ili jednostavno može biti osoba s kojom smo imali vezu bez obveza.

Ove se srodne duše pojave u našim životima na kratko vrijeme kako bi nas naučile važne lekcije koje će nam u daljnjem životu biti od velikog značaja. Nakon prekida odnosa, s ovim srodnim dušama često ostajemo u dobrim odnosima te čak može doći i do prijateljstva. Iako 'romantični' dio odnosa prestaje, ostaje povezanost s tom osobom te zahvalnost za to što nas je naučila.

 | Autor: Canva Canva

4. Srodna duša potpuni stranac

Ova vrsta srodne duše dolazi u obliku kratkog susreta s osobom koju ne poznajemo. To može biti osoba pokraj koje smo sjedili u avionu, netko s kim smo proveli jednu večer na zabavi ili stranac kojeg susretnemo na ulici i s kojim razmijenimo nekoliko riječi.

Kada dođe do takvog susreta, osjećamo se kao da tu osobu već poznajemo. Ukoliko vjerujemo u prošle živote, ta je osoba možda bila nama bliska u nekom od prošlih života.

Odnos između nas i te srodne duše je vrlo kratak i intiman. Od njih najčešće čujemo nešto što smo trebali čuti u tom trenutku ili nas potaknu da odemo u smjeru kojim trebamo ići, ali se bojimo.

Iako najvjerojatnije više nikada nećemo vidjeti tu osobu, taj nam je susret značio te ostavlja traga na nama.

 | Autor: Canva Canva

5. Srodna duša božanske ljubavi

Ovo je srodna duša koju svatko od nas želi imati. Ukoliko imamo sreće, upoznat ćemo ju i s njom proživjeti ostatak života.

YourTango prenosi kako ova srodna duša ima sve gore navedene karakteristike - osjećaj da ih poznajemo cijeli život, intenzivnu povezanost koja ne prestaje, duboko prijateljstvo te duboko ukorijenjenu ljubav.

Tvoja reakcija?