Banana kruh, ali sa smokvama! Evo recepta

Canva
Napravite ovo sezonsko izdanje banana kruha s dodatkom svježih smokava i vjerujte nam na riječ - oduševit ćete se!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 banana
  • 2 jaja
  • Vanilin šećer
  • 60 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica likera od smokava
  • 115 g heljdinog brašna
  • 110 g bezglutenskog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • Pola žličice cimeta
  • 200 - 300 g svježih smokava

Priprema:

U posudi pjenasto umuti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Banane zgnječi i dodaj u smjesu. Ulij mlijeko i liker od smokava, ako ga imaš pri ruci, pa sve dobro promiješaj.

Dodaj suhe sastojke: brašno od heljde, bezglutensko brašno, prašak za pecivo i cimet. Smokve nareži na četvrtine, ali ostavi sa strane dvije do tri smokve za kasnije.

Nježno dodaj narezane smokve u tijesto.  Ulij tijesto u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.

Nareži smokve koje si ostavila po strani i stavi ih, kao dekoraciju, na vrh kolača. Peci 30 minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
 

Posjeti joomboos.24sata.hr