Banana kruh, ali sa smokvama! Evo recepta
Napravite ovo sezonsko izdanje banana kruha s dodatkom svježih smokava i vjerujte nam na riječ - oduševit ćete se!
Sastojci:
- 5 banana
- 2 jaja
- Vanilin šećer
- 60 g šećera
- Prstohvat soli
- 150 ml mlijeka
- 1 žlica likera od smokava
- 115 g heljdinog brašna
- 110 g bezglutenskog brašna
- 5 g praška za pecivo
- Pola žličice cimeta
- 200 - 300 g svježih smokava
Priprema:
U posudi pjenasto umuti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Banane zgnječi i dodaj u smjesu. Ulij mlijeko i liker od smokava, ako ga imaš pri ruci, pa sve dobro promiješaj.
Dodaj suhe sastojke: brašno od heljde, bezglutensko brašno, prašak za pecivo i cimet. Smokve nareži na četvrtine, ali ostavi sa strane dvije do tri smokve za kasnije.
Nježno dodaj narezane smokve u tijesto. Ulij tijesto u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Nareži smokve koje si ostavila po strani i stavi ih, kao dekoraciju, na vrh kolača. Peci 30 minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
#brzo i jednostavno
#fino
#banana kruh
#smokve
#banana bread
#banana
#recept
#joomboos recepti
#JoomBoos