Napravite ovo sezonsko izdanje banana kruha s dodatkom svježih smokava i vjerujte nam na riječ - oduševit ćete se!
Sastojci:
- 5 banana
- 2 jaja
- Vanilin šećer
- 60 g šećera
- Prstohvat soli
- 150 ml mlijeka
- 1 žlica likera od smokava
- 115 g heljdinog brašna
- 110 g bezglutenskog brašna
- 5 g praška za pecivo
- Pola žličice cimeta
- 200 - 300 g svježih smokava
Priprema:
U posudi pjenasto umuti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Banane zgnječi i dodaj u smjesu. Ulij mlijeko i liker od smokava, ako ga imaš pri ruci, pa sve dobro promiješaj.
Dodaj suhe sastojke: brašno od heljde, bezglutensko brašno, prašak za pecivo i cimet. Smokve nareži na četvrtine, ali ostavi sa strane dvije do tri smokve za kasnije.
Nježno dodaj narezane smokve u tijesto. Ulij tijesto u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Nareži smokve koje si ostavila po strani i stavi ih, kao dekoraciju, na vrh kolača. Peci 30 minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.