Biskvit od maka s trešnjama: Slatko ljeto na tanjuru!
Spoj maka i trešanja u sočnom biskvitu zvuči nam kao savršen ljetni desert. Za njega vam ne treba previše pripreme, a tako je lagan i prozračan, idealan za tople dane... Evo kako ga pripremiti!
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 200 grama mljevenog maka
- 200 grama brašna
- 100 grama griza
- 1 prašak za pecivo
- 600 grama očišćenih trešanja + jedna žlica griza
Priprema:
1. Trešnje očistite i dobro operice pa ih pospite jendom žlicom griza i dobro promiješajte u zdjeli.
2. Za biskvit mikserom umutite sve navedene sastojke. Pola smjese stavite u kalup za pečenje na kojem je masni papir, a pola smjese ostavite sa strane. Ovu prvu polovicu pecite 10-12 min na 175 stupnjeva.
3. Na polu pečeni biskvit dodajte trešne i prelijte ostatkom smjese. Vratite na istu temperaturu još 30-ak min. Kolač pustite da se malo ohladi pa ga pospite šećerom u prahu i poslužite!
Više ovakvih recepata imate i ovdje!