Prvi 930 pregleda 02. srpnja 2024.

Biskvit od maka s trešnjama: Slatko ljeto na tanjuru!

canva

Spoj maka i trešanja u sočnom biskvitu zvuči nam kao savršen ljetni desert. Za njega vam ne treba previše pripreme, a tako je lagan i prozračan, idealan za tople dane... Evo kako ga pripremiti!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 200 grama mljevenog maka
  • 200 grama brašna
  • 100 grama griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 600 grama očišćenih trešanja + jedna žlica griza

Priprema:

1. Trešnje očistite i dobro operice pa ih pospite jendom žlicom griza i dobro promiješajte u zdjeli.

2. Za biskvit mikserom umutite sve navedene sastojke. Pola smjese stavite u kalup za pečenje na kojem je masni papir, a pola smjese ostavite sa strane. Ovu prvu polovicu pecite 10-12 min na 175 stupnjeva.

3. Na polu pečeni biskvit dodajte trešne i prelijte ostatkom smjese. Vratite na istu temperaturu još 30-ak min. Kolač pustite da se malo ohladi pa ga pospite šećerom u prahu i poslužite! 

Više ovakvih recepata imate i ovdje!

Tvoja reakcija?