Bolje ne može: Pašteta od bakalara za svačije nepce
Ovogodišnji Badnjak dodatno učinite ljepšim ukusnom paštetom od bakalara. Donosimo vam recept s kojim nećete pogriješiti. Dobar tek!
Sastojci:
- 500 g bakalara
- 3 krumpira
- 6 češnjeva češnjaka
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 lovorova lista
- sol
- papar
Postupak:
- Bakalar namačite 2-3 dana te svaki dan promijenite vodu.
- Nakon namakanja promijenite vodu i stavite bakalar kuhati.
- Dodajte lovorov list i tri zgnječena češnja češnjaka. Nakon 10-ak minuta, kad bakalar omekša, izvadite ga iz vode i očistite od kože i kostiju.
- Krumpir ogulite i narežite na kockice pa skuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
- U tavi na maslinovom ulju kratko popržite sjeckani češnjak pa dodajte komadiće bakalara, malo vode od kuhanja i sve zajedno krčkajte na laganoj vatri 2-3 minute.
- Tu smjesu zatim sameljite u multipraktiku, dodajte ostatak maslinovog ulja, kuhani krumpir, sjeckani peršin te posolite i popaprite.
Originalni recept pronađite na missgastro.