Prvi 490 pregleda 24. prosinca 2023.

Bolje ne može: Pašteta od bakalara za svačije nepce

canva

Ovogodišnji Badnjak dodatno učinite ljepšim ukusnom paštetom od bakalara. Donosimo vam recept s kojim nećete pogriješiti. Dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g bakalara
  • 3 krumpira
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 2 lovorova lista
  • sol
  • papar

Postupak:

  1. Bakalar namačite 2-3 dana te svaki dan promijenite vodu.
  2. Nakon namakanja promijenite vodu i stavite bakalar kuhati.
  3. Dodajte lovorov list i tri zgnječena češnja češnjaka. Nakon 10-ak minuta, kad bakalar omekša, izvadite ga iz vode i očistite od kože i kostiju.
  4. Krumpir ogulite i narežite na kockice pa skuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  5. U tavi na maslinovom ulju kratko popržite sjeckani češnjak pa dodajte komadiće bakalara, malo vode od kuhanja i sve zajedno krčkajte na laganoj vatri 2-3 minute.
  6. Tu smjesu zatim sameljite u multipraktiku, dodajte ostatak maslinovog ulja, kuhani krumpir, sjeckani peršin te posolite i popaprite.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Tvoja reakcija?