Brzi obrok: Rižini rezanci s češnjakom
Rižini rezanci s češnjakom i maslacem savršen su izbor za brzi ručak usred radnog dana, jednostavnu večeru ili kao baza za pečene škampe, piletinu ili tofu. Ako nemate rižine rezance, odlično će poslužiti i špageti ili svježi rezanci. Dobar tek! :)
SASTOJCI
- rižini rezanci 280 g
- povrtni temeljac 120 ml
- umak od kamenica 2 žlica
- soja umak 2 žlica
- med 1 žlica
- chili crisp 1 žlica
- maslac 3 žlica
- češnjak 7 režanj
- mladi luk 4 kom
POSTUPAK
- Skuhaj rezance u velikom loncu kipuće vode prema uputama s pakiranja. Ako koristiš rižine rezance, obavezno ih dobro promiješaj prilikom dodavanja u vodu kako se ne bi zalijepili.
- Dok se rezanci kuhaju, u zdjelici izmiješaj temeljac, umak od kamenica, soja sos, med i čili crisp. U velikoj tavi otopi maslac na srednje jakoj vatri, dodaj tanko narezani češnjak i pirjaj 1-2 minute – dovoljno da omekša, ali ne posmeđi.
- Kad su rezanci kuhani, hvataljkama ih prebaci direktno u tavu s maslacem i češnjakom. Dobro promiješaj, zatim prelij umakom. Miješaj na srednje jakoj vatri dok se rezanci potpuno ne oblože. Ako izgledaju presuho, dodaj žlicu-dvije vode od kuhanja kako bi se umak prorijedio, piše Miss7.
- Posluži odmah, posuto narezanim mladim lukom. Rezanci se mogu spremiti u hladnjak, no bit će tvrđi i ljepljivi – pri podgrijavanju u tavi ili mikrovalnoj dodaj malo vode da ponovno omekšaju.
@finimini.podravka Što ste nekome htjeli reći, ali niste imali ‘petlje’? ‘Šefovima da bi nas trebali plaćat dodatno’ #finimininoodles #noodles #petlja #hrabrost ♬ original sound - Fini-Mini