Prvi 356 pregleda 28. studenoga 2025.

Brzi obrok: Rižini rezanci s češnjakom

Youtube/canva

Rižini rezanci s češnjakom i maslacem savršen su izbor za brzi ručak usred radnog dana, jednostavnu večeru ili kao baza za pečene škampe, piletinu ili tofu. Ako nemate rižine rezance, odlično će poslužiti i špageti ili svježi rezanci. Dobar tek! :)

SASTOJCI

  • rižini rezanci 280 g
  • povrtni temeljac 120 ml
  • umak od kamenica 2 žlica
  • soja umak 2 žlica
  • med 1 žlica
  • chili crisp 1 žlica
  • maslac 3 žlica
  • češnjak 7 režanj
  • mladi luk 4 kom

 | Autor: Youtube/canva Youtube/canva

POSTUPAK

  1. Skuhaj rezance u velikom loncu kipuće vode prema uputama s pakiranja. Ako koristiš rižine rezance, obavezno ih dobro promiješaj prilikom dodavanja u vodu kako se ne bi zalijepili.
  2. Dok se rezanci kuhaju, u zdjelici izmiješaj temeljac, umak od kamenica, soja sos, med i čili crisp. U velikoj tavi otopi maslac na srednje jakoj vatri, dodaj tanko narezani češnjak i pirjaj 1-2 minute – dovoljno da omekša, ali ne posmeđi.
  3. Kad su rezanci kuhani, hvataljkama ih prebaci direktno u tavu s maslacem i češnjakom. Dobro promiješaj, zatim prelij umakom. Miješaj na srednje jakoj vatri dok se rezanci potpuno ne oblože. Ako izgledaju presuho, dodaj žlicu-dvije vode od kuhanja kako bi se umak prorijedio, piše Miss7.
  4. Posluži odmah, posuto narezanim mladim lukom. Rezanci se mogu spremiti u hladnjak, no bit će tvrđi i ljepljivi – pri podgrijavanju u tavi ili mikrovalnoj dodaj malo vode da ponovno omekšaju.
@finimini.podravka Što ste nekome htjeli reći, ali niste imali ‘petlje’? ‘Šefovima da bi nas trebali plaćat dodatno’ #finimininoodles #noodles #petlja #hrabrost ♬ original sound - Fini-Mini

Tvoja reakcija?