Čokoladni mousse iz blendera oduševit će vaše nepce

canva
Nemaš puno vremena, a razmišljaš o savršenom mousseu? Ovaj recept za čokoladni mousse iz blendera rješenje je svih tvojih problema!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 380 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 350 g nasjeckane tamne čokolade
  • 4 jaja (L)
  • 50 ml espressa
  • 50 ml tamnog ruma
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli

Postupak:

  1. Mikserom izmiksajte slatko vrhnje u šlag, pokrijte i stavite u hladnjak.
  2. Od 100 g šećera i 50 ml vode napravite šećerni sirup.
  3. U blender stavite nasjeckanu čokoladu i jaja, kratko izblendajte pa onda postepeno dodajte šećerni sirup i blendajte dok se čokolada ne otopi. Nemojte odjednom uliti sav vrući sirup kako jaja ne bi poprimila teksturu kajgane.
  4. Kad dodate sav sirup i smjesa bude glatka i sjajna, dodajte preostale sastojke - espresso, rum, ekstrakt vanilije i malo soli. Još kratko blendajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
  5. U pripremljenu bazu špatulom umiješajte pripremljeni šlag.
  6. Napunite 8 posudica ili čaša mousseom pa stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.

Originalni recept pronađi na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr