Nemaš puno vremena, a razmišljaš o savršenom mousseu? Ovaj recept za čokoladni mousse iz blendera rješenje je svih tvojih problema!
Sastojci:
- 380 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 350 g nasjeckane tamne čokolade
- 4 jaja (L)
- 50 ml espressa
- 50 ml tamnog ruma
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice soli
Postupak:
- Mikserom izmiksajte slatko vrhnje u šlag, pokrijte i stavite u hladnjak.
- Od 100 g šećera i 50 ml vode napravite šećerni sirup.
- U blender stavite nasjeckanu čokoladu i jaja, kratko izblendajte pa onda postepeno dodajte šećerni sirup i blendajte dok se čokolada ne otopi. Nemojte odjednom uliti sav vrući sirup kako jaja ne bi poprimila teksturu kajgane.
- Kad dodate sav sirup i smjesa bude glatka i sjajna, dodajte preostale sastojke - espresso, rum, ekstrakt vanilije i malo soli. Još kratko blendajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- U pripremljenu bazu špatulom umiješajte pripremljeni šlag.
- Napunite 8 posudica ili čaša mousseom pa stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
Originalni recept pronađi na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.