Donosimo vam recept za domaći maslac od kikirikija
Ako se maslac od kikirikija nalazi na vašem popisu omiljenih namaza, svakako isprobajte ovaj recept
Maslac od kikirikija možete koristiti u kolačima, kao dodatak zobenoj kaši ili namazan na kruhu. Što god odabrali, nećete pogriješiti!
Sastojci:
- 125 g kikirikija
- 1 - 2 žlice ulja
Priprema:
Stavite oko 125 g blanširanih, lagano prženih svježih kikirikija u blender, a potom dodajte 1-2 žlice ulja.
Miješajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustoću, bilo da želite glatku ili pomalo hrskavu smjesu.
Od ove količine ćete dobiti oko 60 g maslaca od kikirikija.
BONUS SAVJET: U smjesu možete dodati i malo meda ili malo morske soli – ovisno volite li više slatkastu ili slanu verziju. Maslac od kikirikija je najbolje čuvati u hladnjaku, tako će duže trajati. No, može se neko vrijeme čuvati i na sobnoj temperaturi.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
#gastronomija
#gastro
#miss7
#Hrana
#domaća hrana
#orašasti plodovi
#kikiriki
#maslac od kikirikija
#maslac
#recept
#joomboos recepti
#JoomBoos