Ako se maslac od kikirikija nalazi na vašem popisu omiljenih namaza, svakako isprobajte ovaj recept
Maslac od kikirikija možete koristiti u kolačima, kao dodatak zobenoj kaši ili namazan na kruhu. Što god odabrali, nećete pogriješiti!
Sastojci:
- 125 g kikirikija
- 1 - 2 žlice ulja
Priprema:
Stavite oko 125 g blanširanih, lagano prženih svježih kikirikija u blender, a potom dodajte 1-2 žlice ulja.
Miješajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustoću, bilo da želite glatku ili pomalo hrskavu smjesu.
Od ove količine ćete dobiti oko 60 g maslaca od kikirikija.
BONUS SAVJET: U smjesu možete dodati i malo meda ili malo morske soli – ovisno volite li više slatkastu ili slanu verziju. Maslac od kikirikija je najbolje čuvati u hladnjaku, tako će duže trajati. No, može se neko vrijeme čuvati i na sobnoj temperaturi.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.