Prvi 596 pregleda 02. veljače 2023.

Donosimo vam recept za domaći maslac od kikirikija

Ako se maslac od kikirikija nalazi na vašem popisu omiljenih namaza, svakako isprobajte ovaj recept

Maslac od kikirikija možete koristiti u kolačima, kao dodatak zobenoj kaši ili namazan na kruhu. Što god odabrali, nećete pogriješiti!

Sastojci:

  • 125 g kikirikija
  • 1 - 2 žlice ulja

Priprema:

Stavite oko 125 g blanširanih, lagano prženih svježih kikirikija u blender, a potom dodajte 1-2 žlice ulja.

Miješajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustoću, bilo da želite glatku ili pomalo hrskavu smjesu.

Od ove količine ćete dobiti oko 60 g maslaca od kikirikija.

 | Autor:

BONUS SAVJET: U smjesu možete dodati i malo meda ili malo morske soli – ovisno volite li više slatkastu ili slanu verziju. Maslac od kikirikija je najbolje čuvati u hladnjaku, tako će duže trajati. No, može se neko vrijeme čuvati i na sobnoj temperaturi.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.


 

Tvoja reakcija?