Internetom se širi 'toksična pozitivnost': O čemu se radi?

Unsplash/dominos Instagram
Često smo na društvenim mrežama suočeni sa sloganima kao što su 'samo dobre vibracije' i 'sretne misli', a sve s ciljem da nam poprave dan. No jesu li te poruke uistinu korisne?
Vidi originalni članak

Što ako je to prisilno pozitivno razmišljanje ne samo stvarno beskorisno, već i potencijalno štetno za naše mentalno zdravlje?

Kako piše magazin Glamour, pobornici takvog načina razmišljanja smatraju da je pozitivnošću moguće nadvladati svaku prepreku u životu i upravljati vlastitom mantrom do te mjere da tvoje prirodne emocionalne reakcije budu oblikovane onako kako ti upravljaš njima.

Ipak, ljudska psiha ne funkcionira baš uvijek po principu da ćemo razmišljati onako kako nam netko kaže ili napiše da moramo razmišljati.

Ukoliko ti je loš dan ili si se suočio/la s nekom od situacija koja te uvelike pogodila, sasvim je prirodno da se osjećaš loše i preboliš svoje nedaće na svoj način.

Pozitivne poruke i fotografije nasmijanih i sretnih ljudi mogle bi stvoriti samo suprotan efekt tako da bi umjesto nagle promjene raspoloženja na bolje, mogao/la osjetiti tjeskobu i nezadovoljstvo, osjećajući se nedovoljno dobrim. Stoga bi bilo najpametnije ne opterećivati se porukama koje nameću društvene mreže već jednostavno živjeti svoj život i uživati u njemu.

via GIPHY

Slažeš li se s time?

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

POGLEDAJ NOVI JOOMBOOS VIDEO:

Posjeti joomboos.24sata.hr