Prvi 379 pregleda 28. travnja 2019.

Internetom se širi 'toksična pozitivnost': O čemu se radi?

Unsplash/dominos Instagram

Često smo na društvenim mrežama suočeni sa sloganima kao što su 'samo dobre vibracije' i 'sretne misli', a sve s ciljem da nam poprave dan. No jesu li te poruke uistinu korisne?

Što ako je to prisilno pozitivno razmišljanje ne samo stvarno beskorisno, već i potencijalno štetno za naše mentalno zdravlje?

Kako piše magazin Glamour, pobornici takvog načina razmišljanja smatraju da je pozitivnošću moguće nadvladati svaku prepreku u životu i upravljati vlastitom mantrom do te mjere da tvoje prirodne emocionalne reakcije budu oblikovane onako kako ti upravljaš njima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Everything works out in the long run. 🌿 #PVQ

A post shared by 🌿 Daily Positive Vibes (@positivevibesquotes) on

Ipak, ljudska psiha ne funkcionira baš uvijek po principu da ćemo razmišljati onako kako nam netko kaže ili napiše da moramo razmišljati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today is a new day. 🌿 #PVQ

A post shared by 🌿 Daily Positive Vibes (@positivevibesquotes) on

Ukoliko ti je loš dan ili si se suočio/la s nekom od situacija koja te uvelike pogodila, sasvim je prirodno da se osjećaš loše i preboliš svoje nedaće na svoj način.

Pozitivne poruke i fotografije nasmijanih i sretnih ljudi mogle bi stvoriti samo suprotan efekt tako da bi umjesto nagle promjene raspoloženja na bolje, mogao/la osjetiti tjeskobu i nezadovoljstvo, osjećajući se nedovoljno dobrim. Stoga bi bilo najpametnije ne opterećivati se porukama koje nameću društvene mreže već jednostavno živjeti svoj život i uživati u njemu.

via GIPHY

Slažeš li se s time?

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

POGLEDAJ NOVI JOOMBOOS VIDEO:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    istina!!