Evo kome će biti posvećena tema iduće Met Gale

voguemagazine/instagram
Iako je od ovogodišnje Met Gale prošlo tek pet mjeseci, tema za iduću Met Galu već je najavljena i bit će posvećena dizajneru koji je svojim kreacijama i idejama ostavio veliki trag u svijetu mode
Vidi originalni članak

Iduće godine, na prvi ponedjeljak u svibnju, u Muzeju umjetnosti Metropolitan održat će se 75. po redu Met Gala - jedan od najraskošnijih modnih događaja na svijetu, a sada je već najavljena i tema koju će, svojim outfitima, trebati ispoštovati svi uzvanici. 

Naime, kako piše Teen Vogue, tema iduće Met Gale odat će počast dizajneru Karlu Lagerfeldu. 

"Karl Lagerfeld će biti tema proljetne izložbe Instituta za kostime 2023. godine. 'Karl Lagerfeld: Linija ljepote' bit će izložena u Institutu za kostime od 5. svibnja, odnosno nakon Met Gale i posjetitelji će ju moći razgledati do 16. srpnja", stoji u opisu službenog Instagram profila Voguea čija je glavna urednica Anna Vintour organizatorica ovog modnog događaja.

"Karl je bio redoviti polaznik Instituta za kostime Muzeja Metropolitan u New Yorku i, od 1954. godine pa sve do svoje smrti 2019. godine, stvarao je neprocjenjiva modna djela", dodali su.

Podsjećamo, Lagerfeld je bio kreativni direktor Chanela, a radio je i za brend Chloe. Upravo to, činilo ga je jednim od najutjecajnijih ljudi u svijetu mode. 

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr