Gotovo u 30 minuta: Njoki s mozzarellom i špinatom

Canva
Spremite ukusne zapečene njoke sa špinatom i mozzarellom u manje od 30 minuta i zadovoljite nepca cijele obitelji.
Vidi originalni članak

Jednostavan i ukusan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle daje još bolji okus ovom jelu. Za dodatnu aromu možete koristiti rajčicu sa začinskim biljem. Za pripremu i pečenje potrebno je 30 minuta, a navedena količina je dostatna za 4 porcije. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
  • 1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
  • 700 g pasirane rajčice
  • 1 žličica meda
  • 80 g baby špinata
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 800 g svježih njoki
  • 300 g mozzarelle
  • 25 g svježeg bosiljka - po želji
  • svježe naribani parmezan za posluživanje - po želji

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje (koristite tavu koja može ići i u pećnicu). Dodajte češnjak i luk, pirjajte ih 5 minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodajte rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristite, dodajte svježi bosiljak. Pirjajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
  4. Zatim dodajte mozzarellu narezanu na komadiće.
  5. Pripremljeno jelo stavite u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Pogledaj video 'Zdravi recept s Krolom'!

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO! 

Posjeti joomboos.24sata.hr