Spremite ukusne zapečene njoke sa špinatom i mozzarellom u manje od 30 minuta i zadovoljite nepca cijele obitelji.
Jednostavan i ukusan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle daje još bolji okus ovom jelu. Za dodatnu aromu možete koristiti rajčicu sa začinskim biljem. Za pripremu i pečenje potrebno je 30 minuta, a navedena količina je dostatna za 4 porcije. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
- 1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
- 700 g pasirane rajčice
- 1 žličica meda
- 80 g baby špinata
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 800 g svježih njoki
- 300 g mozzarelle
- 25 g svježeg bosiljka - po želji
- svježe naribani parmezan za posluživanje - po želji
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje (koristite tavu koja može ići i u pećnicu). Dodajte češnjak i luk, pirjajte ih 5 minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristite, dodajte svježi bosiljak. Pirjajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
- Zatim dodajte mozzarellu narezanu na komadiće.
- Pripremljeno jelo stavite u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Pogledaj video 'Zdravi recept s Krolom'!
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.