Imamo recept za najbolji domaći limoncello!

reuters/pixsell/CANVA
Mnogima je ljeto nezamislivo bez osvježavajućeg okusa i mirisa limuna pa smo zato za vas pronašli recept za domaći limoncello koji će biti savršen dodatak vašim ljetnim koktelima, ali kojeg možete piti i samostalno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 10 organskih limuna
  • 750 ml votke
  • 1 do 4 šalice šećera (po ukusu)

Dodatno:

  • Gulilica za krumpir
  • Staklenka za zimnicu od 1 litre s poklopcem
  • Veliki filter za kavu ili gusta gaza
  • Cjedilo
  • Posuda
  • Lijevak
  • Boca od 1 litre (ili nekoliko manjih)

Priprema:

Limune dobro operite i osušite pa ih ogulite gulilicom za krumpir. Pritom pazite da zahvatite što manje bijelog tkiva. Kore premjestite u staklenku za zimnicu i prelijte votkom pa poklopite.

Staklenku stavite na mračno mjesto minimalno tjedan dana, a najbolje do mjesec dana. Kako piše Miss7 Gastro, što dulje ostavite da votka i kore odstoje, to će limoncello biti jači. 

Nakon što je prošao određen broj dana, cjedilo prekrijte filterom za kavu ili gazom pa procijedite votku u posudu. Nakon što ste procijedili votku, napravite šećerni sirup.

Šećerni sirup ćete napraviti tako što ćete zakuhati jednu šalicu vode pa joj dodati jednu šalicu šećera i miješati dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopio, maknite ga s vatre i ostavite da se dobiveni sirup ohladi. 

Šećerni sirup ulijte u votku, promiješajte pa kušajte. Ako želite da vaš limoncello bude slađi, dodajte mu još šećernog sirupa.

Kada ste dobili limoncello koji vam odgovara, pomoću lijevka ga ulijte u bocu (ili nekoliko manjih) i stavite u hladnjak. 

Poslužite hladno!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr