Mnogima je ljeto nezamislivo bez osvježavajućeg okusa i mirisa limuna pa smo zato za vas pronašli recept za domaći limoncello koji će biti savršen dodatak vašim ljetnim koktelima, ali kojeg možete piti i samostalno
Sastojci:
- 10 organskih limuna
- 750 ml votke
- 1 do 4 šalice šećera (po ukusu)
Dodatno:
- Gulilica za krumpir
- Staklenka za zimnicu od 1 litre s poklopcem
- Veliki filter za kavu ili gusta gaza
- Cjedilo
- Posuda
- Lijevak
- Boca od 1 litre (ili nekoliko manjih)
Priprema:
Limune dobro operite i osušite pa ih ogulite gulilicom za krumpir. Pritom pazite da zahvatite što manje bijelog tkiva. Kore premjestite u staklenku za zimnicu i prelijte votkom pa poklopite.
Staklenku stavite na mračno mjesto minimalno tjedan dana, a najbolje do mjesec dana. Kako piše Miss7 Gastro, što dulje ostavite da votka i kore odstoje, to će limoncello biti jači.
Nakon što je prošao određen broj dana, cjedilo prekrijte filterom za kavu ili gazom pa procijedite votku u posudu. Nakon što ste procijedili votku, napravite šećerni sirup.
Šećerni sirup ćete napraviti tako što ćete zakuhati jednu šalicu vode pa joj dodati jednu šalicu šećera i miješati dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopio, maknite ga s vatre i ostavite da se dobiveni sirup ohladi.
Šećerni sirup ulijte u votku, promiješajte pa kušajte. Ako želite da vaš limoncello bude slađi, dodajte mu još šećernog sirupa.
Kada ste dobili limoncello koji vam odgovara, pomoću lijevka ga ulijte u bocu (ili nekoliko manjih) i stavite u hladnjak.
Poslužite hladno!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.